gustosro

luni, 22 august 2011

Sufleu de dovlecei

Ingrediente
6 dovlecei mici, 3 linguri faina, 2 pahare si jumatate de lapte, 60 g unt, sare, 200 g cascaval ras, 4 oua

Cum se face
Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun sa se scurga pe un blat, apoi se trec prin sita. Se pune untul intr-o tigaie si, cand s-a incalzit, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga treptat laptele amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se ia sosul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu: cascavalul dat prin razatoarea mica, cu pasta de dovlecei foarte bine scursa, cu galbenusurile; se adauga si albusurile batute spuma tare, amestecand foarte usor.
Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit 40 de minute. Nu se deschide cuptorul primele 20 de minute.

Se poate da si copilului de la varsta de 1 an.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate