Ingrediente
2 kg oase fara maduva, 500 g pulpa de vita, 100 g gelatina, 100 g morcovi, 50 g radacina de telina, 50 g radacini de patrunjel si pastarnac, 50 g ceapa, 50 g ceapa, 50 ml otet de 9 grade, 100 ml vin, 10 ml coniac, 2 oua, 5 g tarhon verde, 0,25 g piper boabe, 10 g sare
Cum se face
Oasele se spala, se taie bucati, se oparesc si se trec apoi sub jet de apa rece. Legumele se curata si se spala; 1/4 din cantitate se taie felii subtiri, iar restul de 3/4 se cresteaza. Se separa albusurile de galbenusuri. Carnea se toaca. Oasele se pun la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga legumele crestate si se fierb impreuna cca 3 ore. Supa rezultata se strecoara printr-o sita fina si se lasa sa se raceasca.
Intr-un alt vas se pun la fiert carnea tocata, gelatina, legumele taiate felii, otetul, boabele de piper, foile de dafin, tarhonul si albusurile de ou. Se adauga apa cat sa le acopere. Se bat bine (se mixeaza) pana cand albusul incepe sa se spumeze. La aceasta compozitie se adauga, treptat, toata cantitatea de supa calduta, se pune din nou la fiert la foc moderat, amestecand usor pentru a nu se prinde de vas, pana ce incepe sa fiarba. Dupa ce carnea se ridica la suprafata, se mai fierbe cca 45 de minute fara sa se mai amesteca, stropindu-se cu apa rece de 2-3 ori. Se adauga apoi vinul si coniacul si se strecoara totul prin etamina inmuiata in apa si bine stoarsa. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza apoi la rece.
Preparatul se serveste rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu