gustosro

sâmbătă, 20 august 2011

Sfaturi culinare


  • Zarzavatul pentru iarna nu se pune la borcan, cu sare, ci se lasa la uscat la soare sau in cuptorul incins si apoi stins; este mai sanatos si isi pastreaza aroma;
  • Atunci cand mancarea s-a ars, turnati-o imediat in alt vas curat fara sa desprindeti partea arsa; adaugati in mancare o lingurita de zahar si 2-3 linguri de apa rece. Dupa ce se va raci, aceasta isi va pierde gustul neplacut si va putea fi asezata din nou la foc mic;
  • Conservele de carne din cutii de metal se scot intregi daca, inainte de a fi deschise, sunt puse sub un jet de apa fierbinte;
  • Mirosul de ceapa de pe maini se scoate cu pasta de dinti;
  • Nucile verzi isi recapata prospetimea daca, timp de 4-5 zile inainte de folosire, sunt tinute in apa sarata;
  • Prosoapele si carpele de bucatarie se spala mai bine daca sunt inmuiate in apa cu otet timp de o jumatate de ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate