- Carnea de pasare va avea gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin si piper;
- Apa in care fierbe ceapa este un puternic insecticid;
- Glazura pentru torturi se poate colora si astfel: rosu - cu zeama de sfecla, galben - suc de portocale, verde - cu zeama de spanac. O glazura foarte buna se obtine daca se topesc bomboane de ciocolata si menta, apoi se adauga 1-2 lingurite de apa sau lapte si se presara peste tort;
- Aluatul pane nu se va desprinde in timpul prajirii, daca feliile sunt bine zvantate inainte de a fi trecute prin faina si va fi mai pufos daca albusurile se bat spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile;
- Compotul de mere va avea un alt gust daca, in timpul fierberii, i se adauga putin unt; la sfarsit se poate pune si putin rom;
- Blatul de tort va avea o textura mai fina daca in compozitie se adauga un mar ras;
- Cremvurstii nu vor plesni in timpul fierberii, daca in apa se pune putin lapte.
duminică, 21 august 2011
Sfaturi culinare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu