- Mirosul de varza nu se va raspandi in incapere daca, pe capacul vasului in care fierbe aceasta, punem un tifon imbibat cu otet;
- Pulpele de pui se pun in zer cu cateva ore inainte de a fi prajite; vor deveni foarte fragede si isi vor pastra savoarea;
- Pentru a vedea daca ciupercile sunt comestibile sau otravitoare, se procedeaza astfel: se pun la calit cu o ceapa taiata in patru; daca ceapa (alba) capata o culoare albastra, ciupercile sunt otravitoare;
- In compozitia chiftelelor poate intra si prazul fin tocat, alaturi de ceapa si celelalte verdeturi;
- Mierea este un remediu eficient si rapid in arsuri;
- In ultima apa in care spalati ciupercile, puneti doua linguri de zeama de lamaie. ele isi vor pastra culoarea, iar mancarea va dobandi un gust deosebit;
- Friptura de pasare devine mai crocanta, daca, la putin timp dupa ce s-a introdus la cuptor, se unge cu bere;
- Busuiocul verde, tocat, ajuta la digestia alimentelor grele.
joi, 25 august 2011
Sfaturi culinare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu