gustosro

joi, 25 august 2011

Sfaturi culinare



  • Mirosul de varza nu se va raspandi in incapere daca, pe capacul vasului in care fierbe aceasta, punem un tifon imbibat cu otet;
  • Pulpele de pui se pun in zer cu cateva ore inainte de a fi prajite; vor deveni foarte fragede si isi vor pastra savoarea;
  • Pentru a vedea daca ciupercile sunt comestibile sau otravitoare, se procedeaza astfel: se pun la calit cu o ceapa taiata in patru; daca ceapa (alba) capata o culoare albastra, ciupercile sunt otravitoare;
  • In compozitia chiftelelor poate intra si prazul fin tocat, alaturi de ceapa si celelalte verdeturi;
  • Mierea este un remediu eficient si rapid in arsuri;
  • In ultima apa in care spalati ciupercile, puneti doua linguri de zeama de lamaie. ele isi vor pastra culoarea, iar mancarea va dobandi un gust deosebit;
  • Friptura de pasare devine mai crocanta, daca, la putin timp dupa ce s-a introdus la cuptor, se unge cu bere;
  • Busuiocul verde, tocat, ajuta la digestia alimentelor grele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate