gustosro

marți, 9 august 2011

Ficat italian

Ingrediente
1,5 kg ficat, 400 g ceapa, 200 g ulei, , 200 g castraveti murati, 100 g capere, 50 g otet, 100 g faina, 3 g piper, 50 g sare, 100 ml bulion, 250 g rosii, 50 g unt

Cum se face
Ceapa se taie in felii si se caleste in ulei. Ficatul de taie in cuburi, se pudreaza cu faina si se prajeste. Se amesteca ceapa cu ficatul, se stinge cu otet si se adauga caperele si castravetii curatati si taiati lamele. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata taiata marunt si se lasa sa fiarba inabusit 30-40 de minute.
Din unt, bulion si rosii se face un sos care se toarna peste ficat si se da un ultim clocot.
Se serveste cald cu garnitura de cartofi natur sau cartofi pai si salata verde.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate