gustosro

joi, 4 august 2011

Salata de fasole boabe

Ingrediente
1,5 kg de fasole alba, 250 g ceapa, 100 g ulei, 60 ml otet, 50 g patrunjel tocat, 60 g mustar, 20 g sare, 7 g piper

Cum se face
Fasolea se spala si se tine in apa rece cca 12 ore. Se fierbe, schimband 2-3 ape, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie solzisori, se freaca bine cu sare, se stoarce si se pune in castron peste fasole.
Separat, se pregateste un sos din mustar frecat cu ulei, otet si piper. Acest sos se amesteca cu fasolea si ceapa, peste care se pune patrunjelul tocat marunt.
Salata se serveste la fripturi, sau se poate servi ca aperitiv alaturi de peste afumat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate