gustosro

vineri, 5 august 2011

Supa-crema de morcovi

Ingrediente
500 g morcovi, 100 g ceapa, 60 g unt, 20 g faina, 100 ml lapte, 1 ou, 15 g sare, 20 g frunze de patrunjel

Cum se face
Se curata morcovii, se spala si se taie in lung. Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi. Se pun ceapa si morcovii la fiert in 2 litri de apa rece. Dupa ce s-au inmuiat bine, se trec prin sita.
In alta cratita se incinge 75 g unt, se presara faina, se rumeneste pana ajunge la culoarea aurie si se stinge cu lapte si o ceasca de zeama de morcovi. Se adauga restul de zeama, se potriveste de sare, se pune untul ramas si se mai da in doua-trei clocote.
Se serveste dreasa cu galbenus de ou si patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate