Ingrediente pentru 7 portii
700 g fasole alba cu bobul mare; 700 g carne de porc; 4 cepe; 1 morcov; 2 frunze de dafin; cateva boabe de piper; 2 ramurele de cimbru; 4 linguri de ulei; 1/2 legatura marar; sare, piper.
Cum se face
1. Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat in timpul noptii. A doua zi schimbi apa si o pui la fiert, la foc iute pana la primul clocot, apoi la foc mic. Dupa 20 de minute schimbi apa si continui fierberea pentru alte 20 de minute.
Inlocuiesti apa cu aceeasi cantitate de apa clocotita si fierbi boabele timp de 1 ora, impreuna cu ramurelele de cimbru si boabele de piper.
2. Intre timp, speli carnea si o tai in cuburi. O fierbi la foc mic, intr-un vas partial acoperit, impreuna cu putina sare; indepartezi spuma formata.
3. Cand boabele de fasole si bucatile de carne au fiert bine, cureti si speli legumele. Tai ceapa marunt, iar morcovul il dai prin razatoarea mica. Intr-o cratita mare, calesti ceapa si morcovul in ulei, amestecand mereu.
4. Cand ceapa a devenit transparenta, pui fasolea scursa si carnea si acoperi ingredientele cu supa in care a fiert carnea. Daca mai este nevoie, completezi cu apa fierbinte.
Le fierbi impreuna pentru 10-15 minute, apoi stingi focul, presari mararul tocat fin si acoperi cu un capac, pentru ca verdeata sa imprastie aroma.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu