gustosro

vineri, 10 decembrie 2010

Peste cu legume

Ingrediente
500 g peste proaspat; 1 dovlecel; 1 ardei gras rosu; 2 morcovi; 1 radacina telina; 1 ceapa; 200 ml piure de rosii; 200 ml supa de legume; 200 ml vin alb sec; 50 g unt; 50 ml ulei; sare, piper

Cum se face
1. Se toaca ceapa si se rumeneste in unt amestecat cu putin ulei. Se adauga legumele curatate si taiate dupa preferinta si se calesc impreuna 1-2 minute, dupa care se adauga vinul, rosiile date prin sita si supa de legume. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
2. Separat, se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se portioneaza. Este bine sa fie peste mare, cu oase cat mai putine (cod, ton). Se sareaza dupa gust si se prajeste in ulei incins cam 15-20 de minute, pana cand se rumeneste bine. Se introduc bucatile de peste in cratita cu legume si se lasa la cuptor 10 minute ca sa scada sosul. Se consuma preparatul cat e cald, pe o farfurie intinsa, decorat cu felii subtiri de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate