marți, 7 decembrie 2010
Supa de pui cu legume
Ingrediente
600 g carne de pui
1 ceapa
1 fir de praz
2-3 morcovi
1 pastarnac
1 conopida mica sau 1 telina mijlocie
100 g mazare
3-4 rosii sau 200 g rosii decojite, in suc de rosii
sare, piper
patrunjel si telina verde
Cum se face
1. Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare. Dupa primul clocot se spumeaza sau se schimba apa si se lasa sa fiarba in continuare, la foc potrivit, 15-20 de minute.
2. Intre timp, toate legumele se curata si se spala. Se adauga mai intai ceapa si prazul tocate marunt, apoi morcovii si pastarnacul taiate in sferturi, conopida desfacuta in buchetele mici si mazarea. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie si se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute, pana se inmoaie toate legumele si carnea este foarte bine fiarta.
3. Se adauga rosiile taiate cubulete si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu patrunjel si telina verde tocate marunt.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu