gustosro

luni, 3 ianuarie 2011

Ciorba de oase de porc

Ingrediente
3-4 oase de porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ceasca orez, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar,  1/2 l zeama de varza, 2 l de apa, sare.

Cum se face
Se spala oasele de porc, se sparg pe lung si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa o ora, o ora si jumatate de fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc cu zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt sau dat prin razatoare. Dupa cateva clocote, se sareaza si se adauga orezul spalat. Cand zarzavatul si orezul sunt fierte, se adauga zeama de varza fiarta separat si spumuita. Dupa cateva clocote, ciorba este gata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate