gustosro

marți, 7 decembrie 2010

Pui cu legume la cuptor

Ingrediente
1 pui sau 4 pulpe de pui
3 cepe uscate
10 catei de usturoi
1 kg de cartofi
125 g unt
1/2 lingurita scortisoara pisata
100 ml vin alb
100 ml suc de rosii
sare, piper
ketchup

Cum se face
1. Puiul se curata, se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se taie bucati si se condimenteaza cu sare si scortisoara pisata. Se pune intr-un castron si se lasa la rece, la macerat 30 de minute.
2. Intre timp se pregatesc legumele. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, iar cartofii se curata, se spala si se taie felii. Se pun intr-o tava unsa cu unt, apoi se mai pun bucatile de carne, se presara sare, piper si restul de unt taiat cubulete.

3. Se stropeste cu vin si se coace in in cuptorul incins, la foc potrivit 40-50 de minute. Se scoate tava din cuptor, se stropeste cu suc de rosii si se mai pune la gratinat 15.20 de minute.
4. Se serveste imediat cu ketchup si salate de sezon.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate