1. Nu aruncati fructele deteriorate sau cu coaja crapata. Inlaturati zonele vatamate, taiati-le in bucati mici si pastrati-le la congelator, in pungute. Fructele isi vor pastra vitaminele si sarurile minerale si le veti putea folosi ulterior la gatit.
2. Lichidul din borcanele de conserve de legume sterilizate (fasole pastai, mazare etc), care nu contin conservanti sau E-uri (conservare termica) poate fi folosit la supe, ciorbe, mancaruri; asta datorita nutrientilor solubili din legume.
3. Spargeti samburii de caise, curatati-i de coaja si puneti miezul la prajit, intr-o tipsie infierbantata. Vor fi la fel de potriviti ca si migdalele pentru a orna torturi si prajituri. In plus, sunt si foarte gustosi.
4. Tia-u ramas galbenusuri dupa ce ai facut prajituri? Le poti pastra proaspete intr-o cescuta, acoperite cu ulei sau apa rece.
5. Inainte de a stoarce lamaia, tineti-o timp de 5 minute in apa fierbinte. Vei obtine o cantitate mai mare de suc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu