gustosro

vineri, 17 decembrie 2010

Mancarica de mazare uscata

Ingrediente
250 g mazare uscata; 3 linguri ulei; 1 ceapa; 1 catel usturoi; 3 lingurite chimen; 500 g rosii; 300 g dovlecei; 200 g fasole verde taiata; 1 lingua pasta de rosii; 1 lingurita maghiran; sare

Cum se face
1. Pui la inmuiat de seara mazarea uscata.
2. Cureti ceapa si usturoiul. Toci marunt ceapa, iar usturoiul il zdrobesti. Calesti ceapa si usturoiul in ulei incins, amestecand mereu si picurand cate putina apa.
3. Decojesti rosiile si dovlecelul si le tai in cubulete. Adaugi in cratita mazarea scursa, dovlecelul, rosiile, chimenul si pastaile de fasole. Stingi cu apa calda cat sa acopere legumele si continui fierberea la foc mic, pentru cca 40 de minute.
4. La sfarsit, torni pasta de rosii dizolvata in 100 ml de apa, presari maghiranul si sarezi mancarica dupa gust. Stingi focul dupa cateva clocote si servesti alaturi de salata preferata.
Pofta buna!

Sursa: carticica practica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate