Ingrediente
500 g mazare uscata; 500 g carne tocata de pui; 1 ou; 1 ceapa; 1 morcov; 1 pastarnac; 1 ardei gras rosu; 2 linguri gris; 1 legatura leustean; 200 ml bors; sare; piper
Cum se face
1. Pui mazarea sa se inmoaie in apa calduta, de seara pana dimineata. Inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 30 de minute, la foc mic, schimband apa de cel putin doua ori.
2. Intre timp cureti morcovul, pastarnacul si ardeiul si le pui la fiert in 2 l de apa usor sarata.
3. Pentru perisoare, amesteci carnea tocata cu grisul, oul, ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizezi compozitia si formezi perisoare marunte, pe care le pui la fiert in supa de legume.
4. Cand perisoarele au fiert, adaugi mazarea scursa si borsul, in prealabil fiert. La sfarsit presari leusteanul tocat marunt.
Pofta buna!
Sursa: carticica practica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu