Ingrediente pentru 4 portii
500 g linte; 200 g costita afumata; 2 cepe; 1 lingura untura; 1 lingura suc de rosii; 2 foi de dafin; 3-4 catei de usturoi; sare; piper
Cum se face
1. Speli lintea in mai multe ape si o lasi sa se inmoaie timp de 5 ore in apa. Fierbi lintea la foc mic, in apa usor sarata, timpul de fierbere fiind diferit in functie de soiul de linte.
2. Dupa ce boabele de linte au fiert, cureti ceapa si usturoiul, le tai marunt si le calesti in untura incinsa, pana devin transparente.
3. Cand ceapa a devenit transparenta, adaugi pentru cateva minute costita taiata felii. Stingi cu bulionul dizolvat in apa calduta, pui boabele de linte fierte, foile de dafin, piper si sare dupa gust si introduci vasul in cuptorul cald, pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!
Sursa: carticica practica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu