gustosro

duminică, 19 decembrie 2010

Rosii umplute cu ciuperci

Ingrediente
6-12 rosii, 100-150 g ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, 1 lingurita de mustar, 1 lingura zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare si piper.

Cum se face
Rosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu deschizatura in jos ca sa se scurga zeama.
Intre timp se fierb ciupercile (in apa de fiert se adauga zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca acestea), iar din galbenusurile de ou (fierte), mustar si ulei se prepara maioneza. Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se adauga patrunjel sau marar tocat marunt, apoi sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, apoi se sterg pe deasupra si se aseaza fiecare rosie pe cate o frunza de salata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate