Portie: 6 persoane
Ingrediente pentru foile de clatite
1 ou
300 ml lapte
1 praf de copt
faina
oregano
piper, sare
ulei pentru prajit
Ingrediente pentru umplutura
300 g carnat cabanos
1 ceapa
1 lingura ulei
putin busuioc
1 lingura bulion
1 rosie
Cum se face
1. Foile de clatite se prepara in felul urmator: se bate oul, apoi se adauga laptele, praful de copt stins in otet, oregano, piper, sare si faina pana se obtine o compozitie omogena, de consistenta smantanii.
2. Se unge tigaia de prajit cu o lingurita de ulei si, dupa ce se incinge bine, se toarna compozitia obtinuta, astfel incat sa rezulte o clatita mai groasa.
3. Se fac 6 clatite si se pastreaza la cald.
4. Se taie ceapa foarte marunt si se pune sa se caleasca in ulei.
5. Cabanosul se taie cubulete si se pune peste ceapa. Se adauga putin busuioc si se prajeste 3-4 minute, apoi se stinge cu o lingura de bulion.
6. Cu aceasta compozitie se umple fiecare clatita. Se orneaza cu rosia care ofera o savoare deosebita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu