gustosro

vineri, 17 decembrie 2010

Pulpe de pui cu linte si parmezan

Ingrediente pentru 4 portii
400 g linte verde; 2 catei de usturoi; 1-2 foi de dafin; 1 lingurita oregano; 4 pulpe de pui; 3 linguri ulei; 100 g parmezan; 4 linguri zeama de lamaie; 50 g iaurt; 1 lingurita boia; sare; piper.

Cum se face
1. Pui lintea la inmuiat timp de 5 ore, apoi o scurgi si o fierbi o jumatate de ora la foc mic, in apa usor sarata, impreuna cu oregano si foile de dafin, avand grija ca, la sfarsitul fierberii, boabele sa ramana intregi.
2. In acest timp, presari pulpele cu piper, boia si putina sare si le inabusi cu uleiul si putina apa, intorcandu-le pe ambele parti pana se patrund.

3. Scurgi lintea fiarta, o amesteci cu zeama de lamaie si o asezi intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu putin ulei. Pui deasupra pulpele de pui si usturoiul, stropindu-le cu sosul ramas de la inabusit.
4. Razi deasupra parmezanul, acoperi vasul cu o folie de aluminiu si il introduci in cuptorul cald, pentru 30 de minute. Consumi preparatul imediat, stropit in prealabil cu iaurt, alaturi de muraturi sau salata de sezon.
Pofta buna!

Sursa: carticica practica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate