Ingrediente
1 kg ciuperci; sare; 250-300 g maioneza; 100-150 ml smantana groasa; marar; patrunjel.
Cum se face
Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, cca 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pana cand se inmoaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca. Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, potrivindu-se gustul cu sare. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se aseaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu