gustosro

joi, 2 decembrie 2010

Orez cu usturoi

Ingrediente
coaja de la o lamaie si o portocala, tocate marunt
12 catei de usturoi, intregi si necuratati de coaja
1 lingura rozmarin, tocat
4 linguri ulei de masline
300 g orez basmati
2 linguri de miere

Cum se face
1. Intr-un vas mic se pun coaja de lamaie si cea de portocala, usturoiul necuratat, rozmarinul, 4 linguri ulei de masline si 5 linguri de apa.

2. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic, timp de 20 de minute, pana cand usturoiul se inmoaie. Intre timp, se fierbe orezul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj si se tine la cald. Se indeparteaza usturoiul din vas cu ajutorul unei spumiere si se lasa deoparte. Se lasa sa se raceasca atat cat suporti sa-l atingi, se sfarama si se separa de coaja.
3. Se adauga piureul de usturoi (fara coaja) in vas, mierea si un praf de sare si piper. Se amesteca pentru ca piureul de usturoi sa se omogenizeze si sa se obtina un sos ingrosat. Se toarna sosul peste orez, se amesteca si se serveste imediat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate