gustosro

vineri, 19 august 2011

Crap cu rosii la cuptor

Ingrediente
1 crap, 100 g unt, 3-4 rosii, 3 ardei grasi, 1 lamaie, 6 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 3 cepe, patrunjel tocat, sare, piper, cimbru, 1 paharel vin

Cum se face
Se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se aranjeaza intr-un vas dreptunghiular, se presara cu sare, piper, cimbru, apoi se pune ceapa taiata felii foarte subtiri, printre felii de rosii si de ardei gras, usturoi taiat felii subtiri, patrunjel tocat si felii de lamaie curatate de coaja. Se toarna deasupra uleiul si vinul si se introduce la cuptor.
Se poate pune si crapul intreg, dar atunci se cresteaza pe latime ca sa fie bine patruns. Daca se cresteaza, in crestaturi se introduc boabe de piper, feliute de usturoi, cimbru si lamaie.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate