gustosro

miercuri, 10 august 2011

Alivenci moldovenesti

Ingrediente
1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf de sare

Cum se face
Intr-un ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara sa se afume laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca 5 minute dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu unt si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 de minute. 
Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate