Ingrediente
300 g ficat de porc, 500 g carne de vita, 500 g carne de porc, 750 g ceapa, 30 g usturoi, 5 g ardei gras, 5 g chimen, 5 g boia, 3 g piper, o lingura bulion, 150 g untura, 5 g sare
Cum se face
Ficatul, carnea de vita si carnea de porc se taie in bucati potrivite (cca 3-4 cm) si se prajesc in untura fierbinte. Se scot si se pun intr-o cratita. In aceeasi untura se introduce ceapa tocata marunt, boiaua, ardeiul gras, chimenul si bulionul si se mai fierb cca 15 minute. In aceasta compozitie se pun in urmatoarea ordine: carnea de vita, carnea de porc si ficatul si se pune un pahar cu apa; se lasa sa fiarba cca 20 de minute. Se adauga usturoiul tocat marunt, piperul si sarea si se mai fierb 30 de minute pana ce scade sosul si carnea de vita este fiarta.
Se serveste cu mamaliguta. Mamaliguta poate fi inlocuita cu cartofi piure.
Se recomanda vinul rosu ca bautura.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu