Ingrediente
1,5 kg pui, 600 g vinete, 250 g ceapa, 250 g rosii, 20 g patrunjel, 20 g marar, 5 g piper boabe, 30 g usturoi, 2 g foi de dafin, 2 g enibahar boabe, 400 ml ulei
Cum se face
Puiul se curata, se spala si se imparte in sferturi (sau optimi), se sareaza. Se prajeste usor pe ambele parti intr-o cratita cu 200 ml de ulei. Intre timp, se toaca marunt ceapa si se introduce in cratita in care se prajeste puiul si se caleste usor, picurand treptat cca 200 ml de apa.
Vinetele se curata de coaja, se taie felii egale si se prajesc usor, separat, cu 200 ml de ulei.
La sfarsit, vinetele, puiul si ceapa se pun intr-o singura cratita, se adauga mirodeniile boabe, cateii de usturoi, rosiile curatate de pielita si taiate marunt si verdeata. Cratita se acopera cu cun capac si se da la cuptor cca 30 de minute.
Se serveste calda, cu verdeturi tocate marunt deasupra.
Bautura recomandata este vinul rosu sau alb demisec.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu