Ingrediente
1,5 kg pui, 300 g ceapa, 5 g piper, 100 g lamaie, 2 oua, 50 g patrunjel, 250 g ulei
Cum se face
Se curata puiul, se spala, se imparte in sferturi sau optimi si se sareaza. Intr-o cratita se pun bucatile de pasare si uleiul si se rumenesc putin. Peste pasarea rumenita se punea ceapa rasa prin razatoare sau taiata foarte fin, se rumenesc impreuna cca 10 min, se adauga apa si se fierbe pana ramane un sos gros de ceapa. Se pune piperul boabe si jumatate de lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri. Separat, se bat ouale si se introduc in sos cu grija sa nu se branzeasca. La urma, se pune patrunjelul tocat si se stoarce o jumatate de lamaie; se mai da intr-un clocot.
Se serveste cald cu garnitura de salata verde, de andive sau de varza.
Se recomanda vinul rose sau alb dulceag.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu