Ingrediente
750 g carne de pasare, 200 g untura, 100 g arpagic, 100 g faina, 20 g usturoi, 100 g rosii, 250 g ciuperci, 50 g patrunjel, 20 g sare, 100 ml vin negru, 5 g piper
Cum se face
Carnea se spala, se imparte si se pune la prajit in untura. Se adauga arpagicul taiat, usturoiul, vinul si rosiile stoarse, ciupercile taiate felii si patrunjelul tocat marunt. Se toarna o cantitate potrivita de apa sau zeama de carne in care a fost dizolvata cantitatea de faiana. Se potriveste de sare apoi se acopera cu un capac si se pune pe foc iute pana cand sosul s-a ingrosat iar carnea a fiert.
Se serveste calda cu patrunjel tocat deasupra si cu salata verde sau salata asortata din castraveti, rosii, ceapa.
Se recomanda vinul rosu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu