gustosro

marți, 5 aprilie 2011

Ciorba de loboda

Ingrediente
3 legaturi de loboda, un morcov tocat cubulete, o ceasca de orez, 3-4 cepe verzi tocate marunt, o jumatate de ardei gras rosu taiat cubulete, patrunjel verde, leustean, un galbenus de ou, smantana, 0,5 l bors

Cum se face
Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul si ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte (1,5 l). Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Borsul se fierbe separat si se spumeaza.
Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.
Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.
Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri de smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrente.
Se potriveste gustul cu sare si vegeta.
Dupa ce se pune loboda si borsul, se mai fierbe doar un clocot-doua si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.
Se serveste rece sau calda cu smantana.

Pofta buna!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate