gustosro

luni, 11 iulie 2011

Tocanita

Ingrediente
1,5 kg pui, 100 g untura, 100 g morcovi, 250 g ardei gras, 300 g ceapa, 5 g piper, 3 g foi de dafin, 3 g enibahar, 20 g usturoi, 500 g rosii, 200 g telina, 20 g marar

Cum se face
Puiul se imparte in sferturi sau optimi, se spala si se rumeneste in putina untura. In restul de untura se caleste ceapa taiata in felii subtiri, morcovul si telina rase prin razatoarea mare. Se adauga mirodeniile si rosiile decojite, curatate de seminte si taiate marunt. Cand totul a fost bine calit se toarna sosul peste bucatile de pasare si se introduc cca 25 de minute la cuptor.
Se serveste calda, cu garnitura de cartofi piure, sau simpla, cu garnitura de castraveciori murati sau salata verde.
Se recomanda vinul rosu demisec.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate