gustosro

marți, 12 iulie 2011

Omleta cu sote de legume

Ingrediente
2 oua, 150 g legume fierte asortate (morcov, telina, fasole verde), 10 g patrunjel verde, 50 g smantana, 1 g piper macinat, 50 g unt, 20 g ceapa tocata marunt

Cum se face
Fasolea verde (50 g) se curata, se spala si se da intr-un clocot. Se raceste si se taie bucatele foarte mici. Morcovul (50 g) si telina (50 g) se dau prin razatoarea mare. In untul incins se pune ceapa si se caleste. Se adauga pe rand morcovul, telina, fasolea. Se picura din cand in cand putina apa. Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga smantana, patrunjelul tocat si piperul si si se da totul in 2-3 clocote. Cu aceasta compozitie se umple o omleta simpla care se impatureste in doua. Se serveste foarte calda.
Ca si garnitura se poate servi salata verde.
Bautura recomandata - vinul alb sau berea.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate