gustosro

marți, 5 iulie 2011

Ciorba de carne de porc

Ingrediente
600 g carne de porc, 150 g ceapa, 80 g patrunjel (radacina), 30 g marar, 2 oua, 2 g piper (boabe), 100 g orez, 600 g oase, 100 g morcovi, 80 g pastarnac, 30 g patrunjel (frunze), 50 g lamaie, 30 g sare

Cum se face
Oasele se spala si se sparg cu satarul in lungime. Se pun in oala cu 2 l de apa rece impreuna cu carnea spalata si taiata in bucati potrivite. Se spumeaza, se adauga sarea si boabele de piper, iar cand carnea a devenit moale se pune zarzavatul trecut prin razatoare. Indata ce zarzavatul s-a patruns, se introduce orezul fiert separat si se mai da in cateva clocote. Se potriveste de sare si acreala, se drege cu ouale batute si se serveste cu verdeata tocata marunt deasupra.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate