gustosro

marți, 4 ianuarie 2011

Ciorba de fasole verde

Ingrediente
1 kg de fasole verde (poate fi si congelata), 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel (sau una de patrunjel si una de pastarnac), un ardei, 2-3 rosii, sare, smantana, patrunjel verde.

Cum se face
Morcovii de radacinile de patrunjel se curata, se spala si se taie cubulete sau rotocoale subtiri, ardeiul se taie cubulete si rosiile la fel. Se pun in oala cu o lingura de ulei si se calesc putin. Se adauga apa si se pune la fiert. Pana da in clocot se alege fasolea, se curata, se rup bucati si se spala. Daca este congelata, aceste operatiuni nu mai trebuie facute, fiindca este pregatita. Cand zarzavatul a inceput sa clocoteasca, se pune si fasolea la fiert si se lasa sa fiarba cam o jumatate de ora. Se acreste cu bulion sau cu otet. Se serveste cu smantana si cu patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate