Timp de preparare: 1 ora
Cantitate: 6 portii
Ingrediente
1/4 cana ulei de masline
600 g carne de vita taiata cubulete
6 catei de usturoi zdrobiti
6 cani de supa de vita
1 cana Guinness
1 cana vin rosu
2 linguri pasta de tomate
1 lingura zahar
1 lingura cimbru uscat
1 lingura sos Worcestershire
2 frunze dafin
2 linguri unt
1 kg cartofi rosii, curatati si taiati cubulete
1 ceapa mare tocata marunt
2 cani morcovi curatati si taiati rondele
sare si piper
2 linguri patrunjel proaspat taiat marunt
Cum se face
1. Incingeti uleiul intr-o cratita mare. Adaugati carnea si amestecati cca 5 minute pana se rumeneste pe toate partile.
Adaugati usturoiul si mai lasati un minut. Adaugati supa de vita, Guinness, vinul rosu, pasta de tomate, zaharul, cimbrul, sosul Worchestershire si foile de dafin si amestecati pana la omogenizare. Aduceti compozitia la punctul de fierbere. Reduceti focul apoi acoperiti cu un capac si lasati cca o ora, amestecati din cand in cand.
2. In paralel topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati cartofii, ceapa si morcovii. Rumeniti legumele pana devin aurii, cca 20 de minute. Luati de pe foc si puneti deoparte pana cand carnea si restul ingredientelor au fiert o ora.
3. Adaugati legumele in cratita cu carne. Lasati amestecul inca 40 de minute pana cand carnea si legumele devin moi. Indepartati foile de dafin. Inclinati cratita si indepartati grasimea. Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste adaugand in farfurie frunze proaspete de patrunjel taiate marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu