Timp de preparare: 1 ora
Cantitate: 15 portii
Ingrediente
4-5 l apa
2-3 cepe potrivite
1 salata mare
alte ierburi de sezon (stevie, leurda, loboda)
1 legatura de patrunjel
2 legaturi de marar
1,5 l de bors sau otet (dupa gust)
Cum se face
1. In oala in cre urmeaza sa fecm ciorba, calim in putin ulei ceapa tocata marunt si avem grija sa nu se arda.
Turnam apa deasupra si lasam sa dea in clocot. Intre timp spalam salata si celelalte ierburi si le tocam nici foarte marunt nici foarte mare. Cand apa clocoteste punem in ea verdeturile si lasam sa fiarba. Se sareaza dupa gust.
2. Cand totul a fiert se adauga borsul (fiert inainte) si legaturile de verdeata (marar si patrunjel) tocate marunt si se mai lasa un pic. In unele bucatarii aceasta ciorba se acreste cu otet, dar aici cantitatea de otet depinde exclusiv de gustul fiecaruia. Oricum, otetul fiind mai tare, se pune treptat si se gusta mereu.
Sursa: Good food
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu