gustosro

luni, 29 noiembrie 2010

Spaghete picante cu ciuperci si usturoi

Ingrediente
2 linguri ulei de masline
250 g ciuperci, taiate gros
1 catel de usturoi, taiat fin
o legatura mica de patrunjel, numai frunzele
1 ceapa taiata fin
1 telina taiata fin
400 g de rosii taiate din conserva
1/2 de ardei chili rosu fara samburi si taiat fin (se poate folosi si chili uscat)
300 g spaghete

Cum se face
1. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga ciupercile si se calesc la foc mare timp de 3 minute pana ce devin moi si aurii.
Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut, apoi se pun intr-un bol impreuna cu patrunjelul. In tigaie se pun ceapa si telina cu restul de ulei si se calesc timp de 5 minute pana prind o nuanta sticloasa.
2. Intr-un vas se pun rosiile, chili si putina sare si se lasa pana incepe sa fiarba. Se reduce intensitatea focului si se mai lasa 10 minute fara capac, pana se ingroasa.
Intre timp se fierb spaghetele si se scurg bine. Se amesteca cu sosul si se garniseste cu ciuperci si usturoi, apoi se serveste.
Pofta buna!

Timp de preparare: 25 de min
4 portii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate