Ingrediente
1 legatura mare de praz - cca 1 kg
2-3 cepe mijlocii
1 cutie pasta rosii
250 g masline negre fara samburi
1 praf de zahar
ulei de masline
3-5 felii lamaie taiate subtire
2 frunze dafin
un morcov mijlociu dat prin razatoarea fina
1 praf de nucsoara pisata
patrunjel tocat pentru ornat
Cum se face
1. Se curata prazul si se taie in bucati lungi de 5-6 cm. Intr-o oala in care clocoteste apa cu sare, se pune la fiert, acoperit, timp de 20-25 de minute, prazul, pana cand se inmoaie.
Cand e gata, se scoate si se pune la scurs, pastrand din apa in care a fiert.
2. Intr-o cratita se face sosul: se caleste ceapa tocata fin in uleiul de masline. Se pune morcovul ras fin si se mai lasa la calit, adaugand si putina apa. Cand s-au calit suficient se pun 3-4 linguri pasta de rosii pe care o desfacem cu apa in care a fiert prazul. Sosul trebuie sa capete consistenta unei smantani lichide. Daca nu iese din prima consistenta dorita, mai putem adauga bulion.
3. Se adauga sare, piper, nucsoara, masline, felii de lamaie, frunzele de dafin, un praf de zahar si lasam sa clocoteasca la foc mic. Daca ne place gustul obtinut, punem si prazul in sos si le mai lasam 1 minut impreuna in clocot.
4. Cand e totul gata, se ia de pe foc si se presara patrunjel proaspat tocat. Se poate manca si rece si cald.
Sursa: Goog food
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu