Timp de preparare: 1 ora si 45 de minute.
Cantitate: 10 portii.
Ingrediente
4-5 cartofi
2 ardei grasi
1 conopida mica
400 g fasole grasa
5 rosii
4 morcovi
2 dovlecei
1 varza mica
2 vinete potrivite
1 telina mica
3-4 cepe
300 ml suc de rosii
2-3 legaturi patrunjel verde
sare, piper
Cum se face
1. Telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja.
Ceapa se toaca si se pune in ulei la calit, intr-o oala incapatoare caci se aduna legume multe. Legumele se taie astfel: bucati potrivite (cartofii, dovlecelul, varza, conopida, fasolea, ardeii, vanata, rosiile) si felii subtiri (morcovul, telina).
2. Se pun toate legumele peste ceapa calita, se acopera cu capacul si se lasa pe foc potrivit sa se mai inabuse. Daca nu au lasat suficienta zeama, se mai pune putina apa. Luam capacul, punem sare si piper (destul de mult pentru ca vor trage), sucul de rosii si jumatate din patrunjelul tocat. Se baga cratita in cuptorul incalzit la 160 grade si se lasa cam o ora.
3. Din cand in cand mai scuturam cratita si vedem daca legumele sunt facute. Cat timp sta la cuptor, zeama ar trebui sa mai scada. Cand e gata, se scoate si se presara cu restul de patrunjel tocat.
Se serveste rece sau cald.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu