gustosro

miercuri, 11 mai 2011

Tocanita taraneasca de vita

Ingrediente
600 g carne de vita, 100 ml ulei, 50 g slanina afumata, 100 g jambon, 40 g faina, 25 g sare, 300 ml vin rosu, 150 g morcovi, 100 g gulii, 200 g arpagic, 200 g cartofi, 3 g piper, 300 ml supa de carne

Cum se face
Bucatile de carne (felii) se prajesc in uleiul incins impreuna cu slanina si jambonul (felioare). Se presara faina, dupa care se stinge cu vinul rosu si zeama de carne. Se lasa la foc mic 2-3 ore. Spre sfarsit se adauga morcovii, arpagicul si guliile oparite si trase prin grasime (calite in ulei). Se adauga si cartofii odata cu legumele. Se pun sarea si piperul dupa gust si se lasa sa fiarba inabusit inca 30 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate