gustosro

miercuri, 11 mai 2011

Ciorba de pui cu rosii

Ingrediente
800 g pui, 20 g patrunjel (frunze), 1 kg rosii, 100 g ceapa, 5 g zahar, 50 g orez, 10 g sare, 2 g piper

Cum se face
Puiul curatat, spalat si transat, se pune la fiert intr-un litru si jumatate de apa rece, impreuna cu sarea, piperul si ceapa (intreaga pentru ca se scoate dupa se s-a inmuiat). Rosiile spalate si taiate in sferturi, se fierb separat in putina apa. Orezul spalat va fi fiert in alt vas. Dupa ce s-au inmuiat, rosiile vor fi date prin sita (tocate), iar piureul rezultat, ca si orezul, se vor turna peste ciorba de pui; se mai da in cateva clocote; se adauga praful de zahar. Se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate