gustosro

duminică, 28 noiembrie 2010

Prajitura cu miere si curmale

Ingrediente
300 g curmale
300 g faina
200 g miez de nuca
6 oua
200 g unt
6 linguri miere
1/2 plic drojdie uscata
1 praf de sare
3 linguri zahar pudra aroma de vanilie
o lingura de unt si una de faina pentru tava

Cum se face
Curmalele fara samburi le tai in cubulete cu un cutit trecut tot timpul prin faina. Miezul de nuca il pui intr-o punga de plastic si il maruntesti prin presari repetate cu sucitorul sau cu o sticla.



Mixezi untul moale la temperatura camerei, cu sarea si mierea, pana obtii o spuma. Adaugi galbenusurile, drojdia, curmalele, nucile si faina cernuta. Bati albusurile spuma si le incorporezi amestecand usor de jos in sus.
Ungi si tapezi o tava cu dimensiunile de 25/35 cm. Coci prajitura la foc mijlociu pentru 35 de min. Cuptorul se incalzeste in prealabil.
Dupa ce s-a racit, tai prajitura in triunghiuri sau romburi, carora le treci  marginile prin zahar pudra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate