gustosro

joi, 30 iunie 2011

Ciorba taraneasca

Ingrediente
600 g carne de vita, 150 g ceapa, 80 g pastarnac, 80 g radacina patrunjel, 40 g bulion de rosii, 200 g cartofi, 40 g leustean, 80 g orez, 1 g piper, 300 g rosii, 300 g morcovi, 100 g praz, 80 g telina, 1 l zeama de varza, 40 g patrunjel (frunze), 20 g sare

Cum se face
Carnea curatata, spalata si taiata in bucati potrivite, se pune la foc in 2 l de apa rece. Se spumeaza si cand este pe jumatate fiarta se adauga sarea, piperul si zarzavatul trecut prin razatoare. Cand zarzavatul s-a inmuiat se pun rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in patru, orezul fiert separat, bulionul de rosii, zeama de varza fiarta separat si spumuita.
La sfarsit se presara deasupra patrunjel verde si leustean tocat marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate