gustosro

marți, 29 martie 2011

Iahnie de fasole

Ingrediente
600 g fasole boabe, 300 g ceapa, 0,150 l ulei, 0,100 l bulion de rosii, 1 g foi de dafin, 1 g piper, 2 g cimbru, 20 g usturoi, 20 g sare

Cum se face
Fasolea se alege, se spala si se pune in apa calda 8-10 ore, dupa care se freaca in palme pentru a-i indeparta cojile. Se fierbe in 3 ape, avand grija ca apa sa fie fierbinte in momentul schimabarii. Ceapa curatata si taiata solzisori se caleste in uleiul bine incins si se stinge cu bulionul de rosii, dupa care se adauga cimbrul, sarea, piperul, usturoiul pisat si foile de dafin. Se rastoarna totul peste fasolea fiarta si se da la cuptor 20 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate