gustosro

miercuri, 22 decembrie 2010

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente pentru 8 portii
500 g fasole; 1 ciolan afumat; 3 cepe; 1 morcov; 1 radacina de pastarnac; 1 legatura de marar; 2 foi de dafin; 2-3 linguri ulei; 3 linguri bulion; cimbru; piper boabe; sare; boia.

Cum se face
1. Inmoi fasolea in apa rece pentru 3 ore. A doua zi o fierbi in apa curata timp de o ora si jumatate, la foc mic, schimband apa inca o data.

2. Cureti legumele si le speli, apoi le tai marunt. Indepartezi osul ciolanului si tai carnea in cuburi.
3. Calesti putin ciolanul in ulei, apoi adaugi pe rand ceapa, morcovul si pastarnacul. Torni putina apa si continui sa le inabusi impreuna pana se inmoaie radacinoasele.
4. Scurgi fasolea si o adaugi in cratita impreuna cu foile de dafin, boabele de piper, cimbru, boia si sare dupa gust. Torni apa cat sa acopere ingredientele si continui fierberea la foc mic, pentru 10 minute.
5. Torni bulionul dizolvat in apa calda, sarezi iahnia dupa gust si o lasi sa dea in cateva clocote.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate